Rød gruppe - årets skolestartere

I Prestelva barnehage er alle skolestartere på rød gruppe. Dette barnehageåret er det tilsammen 14 skolestartere. Skogstrollan har 13 av disse på sin avdelinging, mens den 14. er på avdeling Trollungan.

Vi ønsker at det siste året i barnehagen skal inneholde aktiviteter og opplegg som skal gi barna gode minner og opplevelser. 

I Prestelva barnehage har vi ulike treffpunkter og samarbeid for barnehagens skolestartere. 

Vi har likt skoleforberedende opplegg og vi arrgangerer ulike turer og treffpunkt for alle på rød gruppe.  Dette kan være tur til tulagsstua, tur med Sjøblomsten, hundesledekjøring, sammenkomster og andre utflukter. 

Dette barnehageåret har vi startet opp vårt eget barnehagekor. Her samles alle på rød gruppe til aktiviterer som inneholder sang, musikk og glede. Koret har også egne korskjorter som de bruker på øvinger og konserter. 

I løpet av året deltar vi også på felles arrangementer sammen med skolestarterene fra de andre private barnehagene i Sortland. 

Vi har lang tradisjon på å reise på overnattingstur med skolestartere. Reisemålet kan variere fra år til år. På turen får barna erfaring med å overnatte hjemmefra og de får være med på ulike aktiviteter og opplegg.